Tävlingen avslutad!

Jag ber först och främst ursäkt för att jag inte gjorde ett inlägg om tävlingen igår. Hann helt enkelt inte. Men nu är den iafl avslutad och jag har valt en vinnare.

Vinnaren är...

SALLY!!
http://saggos.blogg.se/

Ett stort grattis till dig!
Eftersom du inte lämna en emailadress så kan jag inte maila dig,
men maila dina uppgifter till mig på nailsnstuff@hotmail.se
Så ska jag se till att du får din vinst! :)



Tack till alla som var med! Det kommer att komma fler tävlingar framöver och jag hoppas att minst lika många deltar då också! :)



Dagens fil #8

Dagens fil:

Girlfriend buffer från CND
2400/4000/12000 Grit


○ Extra tjock trevägs-buffer för polering av naturliga och förlängda naglar.
○ Skapar en långvarig glans yta på naturliga och förlängda naglar utan att ett top coat behövs användas.
○ Den extra tjocka vadderingen anpassar sig lättare till nageln som leder till att en högre glans kan uppnås.

 

Egna tankar:

Har inte testat ut denna ännu så kan inte yttra mig, men den verkar lovande.




Dagens fil #7

Dagens fil

Glans buffer
4000 Grit /Polering-yta

○ Vadderad buffer som ger glans till naturliga naglar och förlägningar.
○ 4000 Grit sidan skapar en låg glansyta.
○ Polerings-ytan skapar en högglansig yta som ger likheter till en "wet look" - finish.

Egna tankar:

Fick med denna i mitt kit med filar från CND, men har inte testat det ännu då jag vill göra slut på de tre/fyr-sids buffrarna jag har. Men med tanke på hur dem funkar så borde denna fungera på samma sätt och ge maximal glans på naturliga naglar. Vet att Kicks/Åhlens säljer en liknande från OPI, dock för en rätt dyr slant - över 100 kr för en fil.




Glitter

Har letat efter fyrkantigt glitter ett tag och såg att Sara, lackat.blogg.se, hade hittat de på eBay så jag tog och beställde hem det jag med. Ska bli kul att göra något med detta sen. Lite suddig bild men jag orkar inte ta någon bättre...




Me so happy..

Igår kom mamma och bror hem från Kroatien. Riktigt roligt att ha dem hemma igen, blir mer liv i hemmet då.

Jag fick även lite presenter av dem, och jag blev överlycklig. Då jag hade önskat mig dessa väldigt länge. Både Viva la Juicy och Naomi Campbell luktar HELT underbart. Fick även en riktigt söt "väska" med olika parfymer av Dior från mormor och morfar, även dessa lukta underbart. Så det var rena julafton för mig går. :)

Juicy Couture - Viva la Juicy
Raraste flaskan på länge:)

 

Naomi Campbell - Wild Pearl

Himmel i flaska!

Dior
Hur underbart som helst med fem stycken olika!




Acrylic nail tutorial: Silver and gold BLING out

Bling bliiiing..




Acrylic nail tutorial: Silver Fade

Ni som deltagit i min tävling hittills: SKIT KUL att ni är med! Bokstavligt:) Och ni andra: DELTA!

Fick ihop denna tutorial igår...




Dagens fil #6

Dagens fil:

180/180 Grit - Vadderad buffer

  • För formgivelse och förfinig av förlägning.
  • Då det är vaderad kommer den åt alla ytor, och buffrar nageln på ett lätt sätt.
  • Varar mycket längre än traditionella buffrare

Egna tankar: Jag använder denna när jag ska buffra upp nageln innan lackering av ett UV-top gel coat. Tycker den kommer åt på alla ställen och man riskerar inte att göra illa kunden på någon vis. Samt att denna vadderade fil är lättare att manövrera än traditionella vita block buffrar.






Ny tävling!

Roligare att ge än att få heter de va? Och det stämmer, så jag tänkte ha en liten tävling ingen. Denna gång är de fimos man vinner! Du är med och tävlar genom att kommentera detta inlägg med "Jag vill tävla!" och länk till din blogg, om du har en. Så lottar jag ut någon på måfå!:)

Lycka till! Tävlingen varar i en vecka!




Liten tävling!

Tänkte ha en liten tävling/give away igen. Denna gången vinner man detta hjul med olika dekoration, + lite annat som den som vinner får se. I hjulet finns allt från stora silver hjärtan till stjärnor och äpplen till riktiga blommor. Vet att hjulet ser lite skumt ut, råka spilla aceton på det förut. Bara ett estetiskt fel. Därför man inte ser allt som är däri men jag hoppas ni är med o tävlar ändå!

Denna tävling handlar om att ni ska få mig att skratta, och det genom att berätta det roligaste som hänt er i erat liv. Något ni varit med om själva, något ni sett,...ja ni fattar grejen. Tävlingen håller på till nästa fredag, 29/7!

Lycka till!!:)

Detta och lite har du chans att vinna...;)




Sunset and wine

Igår kom Kristinka förbi för att ta bort de naglar hon gjorde för 2 veckor sen. De hade växt ut rätt rejält, glömde ta kort innan. Vi beslutade på att ta bort dem istället för att fylla på utväxten, då de som sagt växt ut mycket. Och det var tur vi gjorde de, hennes egna naglar hade växt på sig otroligt fint och jag gav förslaget att vi skulle förstärka hennes naturliga.

Hon valde Sunset and Wine-glittret från Ezflow-kitet jag hade, Kristinka älskar lila och färgen klär henne!:)












Nagellack..

Fick några nagellack, 2wa jag beställt från eBay. Skulle fått 36stycken i massa olika färger och olika nyanser. Och första gången på längre är jag lite besviken på vad jag fick. Några av dem är dubletter och sen har jag fått typ 6-7 blåa, 3gula och en endaste grön.... Men men,..de var mest svart och vit jag var ute efter så.

Sorry för den suddiga bilden...Men här kan ni se dem jag fick..

Och det var dessa jag skulle få...Men jag orkar inte krångla med säljaren. Då måste jag returnera dem osv. Och dem kostade runt 120-130kr, inget att tjaffsa om.




French

Då jag inte var nöjd med den Makeover akrylen från NSI, så beslutade jag mig att blanda till en egen. Med hjälp utav denna som utgångspunkt. Och resultatet blev riktigt bra och så fint shimmer i det. De passar min hudton mycket bättre, på vissa bilder ser de lite mycket beigt ut men så är de inte. Ska ta och blanda till mycket mer sådan pulver.

Gjorde franska på mig själv imorse, var sugen på något lite mer stilrent och franska funkar alltid. Samt att nu när jag är på en liten mini-semester så kan jag jag ha längre naglar utan risken att göra illa mig på jobbet.










Angående frågor...

Kära läsare!

Jag gillar när ni ställer frågor, och jag vill kunna svara på varenda en (ääälskar frågor). Men det är svårt när ni inte uppger en mailadress eller liknande. Så använd gärna Blogrespons till höger för att ställa en fråga. Så slipper jag göra ett inlägg för varje fråga och ni får ett mail när eran fråga har blivit besvarad. Hur bra är inte det?

Jag ska även försöka göra lite fler tutorials, men jag jobbar eftermiddagar hela veckan så det är lite svårt att hinna med det.

Ha en toppen dag hörrni! :)

P.S Och Tess: Nej jag stör mig absolut inte om du härmar en design, det heter väl inte tutorial för inget. Right?:) Använd gärna, som sagt, Blogrespons om du har fler frågor.



Läsarfråga

Hej!

Jag undrar hur sätter du fast nageln på pinnen du har där???

/Tess



Svar:

Hej Tess!

Jag sätter fast det med akryl, tycker det håller bäst så. Använde mig utav lim förut, men de torkade inte tillräckligt fort och ibland tog de inte alls. Har läst att vissa sätter fast det med nagellack, så det gäller nog bara att testa sig fram!

Tack för att du läser min blogg, det uppskattas!:)





Tutorial: White/Yellow Disco Swirl

Skapade denna nyss, berätta gärna vad ni tycker om dessa tutorials. Bra/Anus? Om dem är anus, berätta gärna hur jag skulle kunna göra dem bättre. Konstruktiv kritik!;)




Tutorial: See through my heart

Ska fixa en kategori enbart för dessa tutorials. Men denna gjorde jag nyss, inte jättenöjd med ja. Hoppas någon får lite inspiration från den... Måste säga att det är mycket lättare att jobba i Windows Movie Maker and iMovie på min mac.




Tävling @ Lackat

Tänkte hojta till om att Sara har en tävling igång med MissBella.se. Så jag tycker ni ska gå in där och tävla, skadar ju aldrig eller hur? ;)


Länk till tävlingen <--- Klicka där!



Sparkling rainbow

En tutorial jag gjorde igår när jag hade tråkigt, undrar när jag får testa någon sån här design på en kund. Vore roligt:)




Dagens fil #5

Dagens fil:

4000 Grit/Slick surface (Polerings block/Glossing block)

●Polerar naturliga och förlängda naglar, utan att du behöver använda nagellack eller dylikt.
●4000 grit sidan skapar en mild glans.
●Slick surface-sidan skapar högglans.
●Har oftast fyra sidor, vilket leder till att den håller längre än de filar med enbart två sidor.


 

Egna tankar:

Jag använder denna när jag enbart ska göra en manikyr på någon och vill få upp glansen på deras naturliga naglar. Jag har inte testat att använda det på akryl än, men det ska tydligen funka lika bra. Dock känner jag att det är lite extra jobb och man får aldrig upp glansen till samma nivå som med ett Uv-top coat!




Dagens fil #4

Dagens fil:
240/240 Grit
● Formar, filar och förfinar förlängningar men även naturliga naglar.
● Idealisk vid buffrig av egen nagel inför förlängning.

Egna tankar:

Jag beskrev hur jag använde denna i inlägg "Dagens fil #3", kolla gärna där.




Nagellack - Ruby Pumps

Sara, http://lackat.blogg.se/ , frestade mig med detta lack för bra länge sen. Och när jag beställde från nailsupplies.us så tog jag och beställde detta lack. Betalade runt 3dollar för de, det är strax under 20kr och i Kicks o liknande affärer kostar detta lack 99kr. Det är en stor skillnad på priset, dock får man räkna med frakt och tull när man beställer från nailsupplies.us men det kommer ändå aldrig upp i samma pris som på Kicks.

Jag tog bort de förra naglarna jag hade och gjorde kortare runda naturliga. Mest för att underlätta det för mig själv när jag jobbar, det är omöjligt att ha superlånga på mitt sommarjobb (jobbar som maskinoperatör). Är inte ett större fan av naturliga, då mina egna naglar är så korta. Men det fick gå nu.

Lacket är jag nöjd med, dock tar de alltid flera försök för mig för att lacket ska torka utan att jag kladdar ner naglarna. La även till några stickers.





Stuff, stuff and more stuff

Fick lite mer paket idag igen, lite saker som jag beställt för ca. en vecka sen. En hjul med små blommor, som jag tänkte använda gaaanska snart. Hur fina är dem inte? Och sen nya dotting-tools, då jag struntat/glömt att rengöra vissa av mina gamla som i sin tur lett till att de stelnat och är omöjliga att använda igen. Och till sist en hållare till mina wipes, men dock är den lite bredare än de wipes jag använder. Så den blir nog stående tills jag hittar rätt storlek.

Min strömladdare till min dator är pajj, så nu använder jag mig utav min gamla PC, så därför blir det nu igen ram runt bilderna. Inte för att de egentligen spelar någon roll...








Dagens fil #3

Dagens fil:
120/240 Grit
● Formar och förfinar.
● Den fina sidan är idealisk för att reducera friktion.
● Den två sidiga griten gör arbetet enklare och filen mer användbar. Två filar i en.
● Kallas ibland för Black Oreo-file, antar att ni ser varför.

 

Egna tankar:

Jag använder 240-ytan när jag ska buffra upp den naturliga nageln hos mig själv eller hos en kund. Då den är så fin så är risken för friktion liten och att filar bort för mycket av den naturliga nageln, men man måste ändå vara försiktig. 120-ytan använder jag på samma vis som 100 grit filen.




Vingar

När det kommer till smycken föredrar jag örhängen, men nu har jag börjat fatta tycke för ringar också. Köpte denna ring för ett tag sen och fick den idag. Den är ca 5cm stor, och hur fin som helst!




Dagens fil #2

Dagens fil:
100/180 Grit
● Formar, förfinar och tar ner längd på förlängning.
● För att undvika svarta fläckar med denna ska man helst ha en vit- eller zebra-"färgad".
● Då den har två sidor med olika grit blir den mer användbar, två filar i en.


Egna tankar:

Jag använder i princip bara denna typ utav fil, och i denna raka form. Jag tycker den är lättast att arbete med då den inte är för tjock/bred/stor och det känns som jag kommer åt vrån/kanter bättre. Dock måste man även med denna vara försiktig med hetta vid friktion, då de snabbt kan gå illa. Så fila lugnt och kontrollerat!



Bläckfisk!

Hade småtrist idag så jag satte mig ner och börja pyssla lite. Resultatet blev en söt liten bläckfisk och en liten snabb tutorial. Tanken var att sitta och pyssla ihop lite mer tutorials, men eftersom jag varit uppe sen 02.oo inatt så är jag hemskt trött plus att jag har jobbat. Jag och far skjutsade nämligen mamma o min lillebror till Arlanda, dom har åkt till Kroatien. Fubbigt! ;P





Dagens fil!

Många har säkert, som jag förut, undrat vad för filar de finns och vad de används till, så jag tänkte ta och klargöra lite. Och med detta menar jag att jag tänkte skriva om en typ av fil varje dag (tills det inte finns någon mer att skriva om), eller iafl dem dagarna jag hinner. Så vi sätter igång, tänkte förklara lite kort om grit också. Grit är alltså ytan, och siffrorna står för hur "fin" ytan är på filen. Ju högre grit desto finare fin.

Dagens fil:

100/100 Grit
● Används vid nerfilning av förlängningar. Alltså rätt sträv yta.
● Många 100/100 filar har något som heter zebra grit. Detta förhindrar svarta fläckar på nageln vid filning, vilken kan dyka upp när man använder sig utav svarta filar som inte är utav så hög kvalité.
● Filen har oftast rätt styv som underlättar kontroll över filen och som förenklar förfining av nageln.
● Eftersom ytan på denna fil är rätt sträv så skall denna typ av fil enbart användas vid filning av akryl/géle och alltså inte naturliga naglar.


 

Egna tankar:

Jag använder denna typ utav fil bara när jag ska ta ner längden på förlängningar, och alltså aldrig på naturliga naglar då den kan fila bort en större del av nageln. Samt att när man filar med denna så skapar friktionen hetta, så var försiktiga när ni använder denna och ta det lugnt så ni inte skadar er själva eller den ni gör naglar på.






Som havet!

Som jag sa innan så skulle jag bygga mammas naglar, och nu är det gjort. Mamma ville ha ett turkost-glitter och rundade naglar och så blev det, hon ska även åka utomlands inatt och de turkosa naglar kommer matcha det kristallblåa havet! Det var även första gången jag använde mig utav formar och måste säga att jag gillar det riktigt mycket. Nageln får en helt annan finish, dock var det riktigt struligt att få på dem, då mamma har rätt platta naglar. Så de gäller att välja när man ska använda sig utav de istället för tippar. Båda har sina fördelar.

Fläkten jag berättade om tidigare funkar alldeless utmärkt, rekommenderar den starkt! Så skönt att slippa allt små-damm.

Nu kommer iafl en liten bildbomb på processen... :)


Mammas naglar efter en vanlig manikyr och inför förlägningen/försärkningen.

De struliga CND-formarna, men skam den som ger sig!





Förlängning påbörjad!

Under filning och tillformning...

Den undre handen är färdig med ett UV-top coat medans den andra är orörd...

Fääääärdig! ;) Hur underbar är inte mammas ring?

Glittret blandade jag till själv med lite större turkost glitter och några blåa EzFlow-akrylglitter.











En frisk fläkt!

Fick äntligen min uppsugningsfläkt igår, eller vad man nu ska kalla det. Fungerar som en min- dammsugare och suger upp allt damm när man filar naglar och dylikt, och så funkar den som handstöd för kunden. Har inte testat den ännu, ska jag göra det lite senare då jag ska bygga min mammas naglar. Återkommer mer om det senare! :)




GRATTIS!



Jag vill önska min lillebror, Zlatko ett stort grattis på hans 17:e födelsedag!! WIEE!! Grattis!





Renlighet.

När man sysslar med naglar, och speciellt andra människors naglar är det SUPER viktigt med renlighet. Jag brukade göra rent alla verktyg för hand med desinfektionsmedel, men nu köpte jag en sån här liten låda. Som man fyller med medel och låter verktygen ligga i, i cirka 10minuter. Och sedan kan man torka de, men man ska helst låta det lufttorka.

Ett annat tips är om ni har kunden som kommer tillbaka så lägg undan en fil per kund. Jag tar en ny fil för varje kund som jag sedan lägger i ett kuvert med deras namn på och lägger undan den. På så vis använder jag aldrig samma fil på någon annan. Det är detta som oftast faller när man går och fixar naglar på "billiga" salonger. Där använder de samma fil på flertalet kunden, och filen kan gå från en kunds händer till en annans fötter. Därför, ska ni, om ni har råd helst gå till ett lite dyrare ställe och vara försäkrade om att ni får en egen fil som inte används på någon innan. Och att alla verktyg är rena och fräsha! :)




Rött!

Idag kom ännu en arbetskollega, Tessan, förbi för att få sina naglar fixade. Jag förstärkte hennes egna då dem är så otroligt fina och har en naturlig rund form. Hon valde ett rött glitter och jag blandade till det med akrylpulver därefter. De passar så otroligt bra med hennes solbrända sommar händer!:)




Toknöjd!

Idag kom en arbetskollega, Kristinka, förbi för att få sina naglar gjorda, det var första gången som hon byggde naglar men jag tror absolut inte det är sista. Hon ville ha lite rundade och lila glitter naglar - och det fick hon. Det underbara med att bygga naglar är att man får kvinnor/tjejer att känna sig så otroliga kvinnliga efteråt. Och det syntes på Kristinkas leende, vilket smittades av sig. :)

Det vita vid nagelbanden är bara handkräm.

et





Tip blender

Beställde tip blender från EzFlow häromdagen och fick den idag, NSI har också en men jag kunde inte hitta den så fick bli denna istället. Ska bli intressant att testa den sen, kan tänka mig att det underlättar en massa. Har en kund idag, blir ett inlägg med det senare tippar jag på. Haha, tippar. Torrboll. :)




Naglar

Nu när jag äntligen har produkter så har jag fixat till mina naglar. Använde enbart produkter från NSI, och jag är nöjd. Dock har jag inte gjort naglar på mig själv på ett bra tag så har tappat lite av motoriken. Men det kommer tillbaka strax, alltid så mycket lättare att göra på andra än sig själv. Och jag måste bli lite bättre med akrylen runt nagelbanden. Men ja, övning ger färdighet.

Jag använde mig utan NSI - Pink Masque och så blandade jag till en glitterakryl med eget glitter plus NSI - Totally Clear. Jag trodde faktiskt Pink Masque skulle vara, eller jag hoppades den skulle vara lite mindre rosa än vad den var och lite mer "naturlig" i färgen. Men den gör sitt jobb i allafall, den maskerar den egna nageln, vilket är perfekt för mig då jag är nagelbitare. Sen gjorde jag blomblad på en form, lättare att göra på form och sen ta loss o sätta fast på naglarna. Slipper man krångla med vänsterhanden på högerhanden osv, finishen blir mycket snyggare. Valde även att göra naglarna kortare än vad jag brukar ha, då jag har ett sommarjobb som är omöjligt att sköta med långa naglar. Men längtar efter att ha långa igen, glitter syns så mycket bättre på långa naglar då man har mer utrymme för de.

Sorry för det hemska ljuset på bilderna, min kamera strejkar  ...