Fimo skivor

Har tillbringat någon timme nu till att skära fimo stavar. Och jag kan säga er att det är f*n inte det roligaste man kan göra. Men nu är de färdigskurna och jag är mycket nöjd. Behållarna jag har skivorna i är från http://boldntrendy.com/ och de är riktigt bra förutom att vissa lock är svårare att öppna än andra (på bilderna är behållarna upp o ner för att man ska se skivorna bättre).

Rock Solid

Var iväg och handlade mat med mamma och fick ett genomskinligt WetnWild-nagellack. Var 50% rabatt, från 59:- till 29,50:-. Kolla vilken häftig kork den har! :)

P.S Glöm inte att tävla i inlägget innan detta.
TÄVLING!

Tänkte hålla en liten roligt utlottning av fimo-stavar! Du är med och tävlar genom att kommentera på detta inlägg och beskriva lite om din HOBBY. Tävlingen avslutas på söndag, 5e juni, och man får delta en gång alltså med en kommentar. Lycka till! :)
Knivskarpt!

Var nyss iväg och handlade skolavslutningskläder till min lillebror, och passade på att kika runt lite på Hobbex. Letade efter en kniv/skalpell till mina fimo-stavar. Fick med en kniv till dem men tycker inte den funkar sådär jättebra samt att man får ont i handen när man skär med den. Så jag köpte en skalpellkniv i Hobbex med skaft och den kostade 30:-.

Har testat den och den funkar utmärkt! Ska köpa lite fler och lite olika blad till den, för att testa det som verkligen är lättast och skönast för armen.
Sommarlov!

Sådär ja! Nu är skolan äntligen slut och jag har kommit hem till mina föräldrar för sommaren. Börjar jobba på tisdag och det ska bli så skönt med att få riktiga rutiner att följa. När det sen gäller naglar så kommer jag börja uppdatera som tidigare!

Ställ gärna lite frågor så svarar jag när jag kommer hem i eftermiddag! :)Paus..

Har tyvärr fullt upp i skolan nu, håller på att avsluta andra året på högskola. Vilket resulterat att bloggen hamnat lite i bakhåll. Har inte många dagar kvar i skolan nu och då kommer de bli full fart i bloggen igen!

Så titta in snart igen så är de nog full fart! :)Man vill bara ...

...äta upp dem! Gjorde dessa på Alexandra idag, inspirationen var hennes enorma kärlek till meloner (såna som man äter..frukt;)...). Använde fem olika glitter-akrylfärger som basfärg, jag blev nöjd och det blev minst sagt hon också.

Hennes läckra tatuering nedanför nyckelbenet!

Under konstruktion ...
Penslar

Köpte två nya små penslar idag på en konstnärshandel här i Malmö. De minsta jag kunde hitta och de kommer bli perfekt till detalj-arbete! Köpte även ett skydd/fodral till mina penslar. Skönt att ha dem på ett och samma ställe.

Homemade French TipDip

Har pluggat iprincip hela dagen så tog en paus nu och kom på att jag inte lagt upp en video jag gjort. Vet inte hur många det som hört talas om French TipDip, men de är en plast-"grej" som ser ut som ett kors, vilket man i sin tur doppar i vitt nagellack och drar mot nageln. Blir en superfin finish, denna kostar allt från 25-35dollar, men jag kom på ett sätt att göra detta på ett mycket billigare vis! Så kolla in min video och kommentera! :)


20 dagar

Sitter med hemtenta nu, så kommer troligtvis inte att vara så aktiv här på bloggen förren den är klar. Pissigt med hemtenta när det är kanonväder ute - dock försöker jag peppa mig själv med att de bara är 20dagar kvar till mitt "SOMMARLOV!".
Pyssel

Har testat övningshanden jag köpte för ett tag sen, tycker inte om den speciellt mycket. Själva fingrarna är pyttesmå, och nageln/nagelbädden är så jäkla smal och platt att de är riktigt svårt att få på en nageltipp. Men när man väl får på den så funkar de helt okej. Roligare att öva på riktiga personer dock.

Jag testade även penslarna jag fick, och dom rekommenderar jag INTE. Märks så väl på just penslar när man köper billiga, är direkt sämre kvalité på dem. Hårstråna är hårda och vill inte ge med sig, samt att de är fulla av torkat lim på "insidan", vilket hamnar i monomern/vätskan och i akrylet. Inte bra. De för heller inte med sig monomern/vätskan speciellt bra, inte om jag jämför med min äkta mårdpensel från en konstnärsbutik i Gävle.
Arbetsplats

Tänkte passa på att visa min arbetsplats, jag bor väldigt litet (25kvm) men har lyckats lösa det ändå. Använder mitt skrivbord/matbord. För att de inte ska bli utslitet och äckligt så har jag stor duk över hela samt över den ena datorn. Duken är ett stort vitt lakan som jag köpt på ikea. Funkar super (tillsvidare)! :)


Förstärkning

Eftersom jag snart har en hemtenta så valde jag att ta bort mina franska jag gjorde häromdagen och förstärka mina naturliga. Tog hjälp utav formar och på så vis kunde jag göra de rätt tunna. Så nu är de korta och då blir mycket lättare att skriva på datorn, samt att de blir svårare att bita av då jag har en tendens till detta när jag blir nervös/stressad. Som ni ser har jag en kort nagelbädd och därför förlänger jag oftast denna när jag bygger längre akryl, blir så mycket snyggare.Filar

Glömde bort att jag hade gjort en beställning på filar förra veckan, de dök upp nyligen och här är de. De är 100/180 grit på dem, och i tidigare inlägg skrev jag att jag föredrar denna form men att jag ändå vill testa de andra för att se om jag känner av någon skillnad. Beställde 50st då dessa går åt som smör.
Svar på tal

Hej jag har en fråga: om man gör akrylnaglar behöver man väll inte härda dem i en uv lampa?
Tacksam för svar :)


Svar: Hej! Akrylpudret (polymer) stelnar tillsammans med vätskan (monomer). Olika märken har olika härdningstid, under denna tid kan man skulptera akrylet. När man dock bygger gélenaglar så behöver man lampa för att de ska härda, och därför är skulpterings-tiden längre.P.S Det är lättare för mig att svara på frågor om ni använder er av BloggSvar. Då får ni mail när jag svarat på eran fråga. ;)Bornprettystore.com

Gjorde en beställning på www.bornprettystore.com för några dagar sen. Beställde några nya penslar samt fyra filar med varierad "grit"-yta. Alla fyra var i olika form också, vill testa vilken form som känns bäst att arbeta med. Hittills känns den avlånga med rundade kanter bäst (den första på bilden - vilket ni även ser är använd).

Penslarna jag beställde var i storlek 2,4,8,10. Har enbart testat 8an och den känns bra hittills, dock tycker jag att de är sjukt irriterande när penseln torkar och hårstråna sticker ut åt olika håll. Har hört att man ska spola varmt vatten på den så får den tillbaka sin form men de funkar inte. Har någon av er något tips på att få pli på dem?

De som var riktigt bra med dessa penslar det skydd man fick med till dem. Det tillkommer inte alltid när man beställer penslar, men det är viktigt då de skyddar penseln från yttre slitage.
Akryl - fransk

Blev ett par franska på Amandas kusin Sarah, hon ville inte ha någon extra detalj utan det blev en clean look. De känns bra att öva på denna då de flesta vill ha den. Hade dock varit roligt att testa att göra denna med en twist!:)Manlig manikyr

Hade en killkompis på besök och jag bestämde att han skulle få utstå en manikyr - en manlig manikyr. Tog lite före och efter-bilder. Tycker fler killar borde ta och sköta sig händer bättre, är ju ändå som ett andra ansikte utåt mot omvärlden.

Finns även många killa som biter på naglarna och dessa killar vet inte att de kan få hjälp, salonger borde göra mer reklam för detta och hjälpa dessa killar. För de e lika stor börda för tjejer som för killar.

Färdig manikyr!